AZ TEHLİKELİ İŞYERLERİNDE İŞ GÜVENLİĞİ ZORUNLULUĞU 1 TEMMUZ 2020 İTİBARİYLE BAŞLIYOR…

AZ TEHLİKELİ sınıfta faaliyet gösteren 50 altı çalışanı olan işletmeler ile KAMU kurumlarında, sürekli iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi görevlendirilme zorunluluğu 1 Temmuz 2020 tarihi itibariyle başlıyor.


6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasına göre 01 Temmuz 2020 itibariyle az tehlikeli sınıfta bulunan işyerleri, iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırmak zorunda. En az 1 çalışanı olan işyerlerini dahi kapsayacak bu uygulamada, İşverenler, çalışanları arasında belirlenen niteliklere sahip personel bulunmaması hâlinde, bu hizmetin tamamını veya bir kısmını ortak sağlık ve güvenlik birimlerinden (OSGB) hizmet alarak yerine getirebilmektedir.

Kamu kurumlarının ve Az tehlikeli iş yerlerinin yapması gereken işlemler neler?

Kamu kurumları veya az tehlikeli işyerleri 1 Temmuz 2020 tarihi itibariyle kendi bünyesinde bulunan nitelikleri sağlayan personellerden ya da OSGB birimlerinden hizmet alarak işyeri için İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi görevlendirmesi yapması gerekmektedir.

Bilimsel verilere göre; gerekli önlemler alınarak iş kazalarının %98’i, meslek hastalıklarının ise %100’ü engellenebilmektedir. İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü işyerinde, evde, sokakta hayatın her alanında önem taşımaktadır.

DURU OSGB Trakya’nın her yerinde faaliyet gösteren az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfında yer alan çok sayıda işletmeye iş sağlığı ve güvenliği hizmeti vermektedir.  DURU OSGB olarak az tehlikeli işyerlerinde iş güvenliği hizmetlerini deneyimli ve sertifikalı uzman ekibimizle veriyoruz. İş güvenliği ve sağlığı hizmetlerimizle işyerinizde çalışanların sağlığını ve güvenliğinin korunmasını, risklerin belirlenip önlemlerin alınmasını, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerin düzenlenmesini, Acil Durum Eylem Planları düzenlenerek acil durumlarda hareket durumlarının belirlenmesini sağlıyoruz. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun tüm gerekliliklerini saha gözetimleri ve saha uygulamaları ile sağlıyoruz.

 

İşyerinizin tehlike sınıfını öğrenmek için burayı tıklayınız…

Detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz…

DURU OSGB
Yıldız Mah. Eskibedir Caddesi No 71
Lüleburgaz / KIRKLARELİ

 


Ofis Tel:  +90 288 412 17 70            Lüleburgaz
Ofis Tel:  +90 282 651 17 70            Çorlu
Ofis Tel:  +90 284 213 17 70            Edirne
Cep Tel : +90544 412 17 70